Eczacılıkta Girişimcilik: İnsanlığa Hizmetin Kapısı
Merhaba değerli okur blog yazıma hoş geldin,
Etkin Kampüs sitesinden blog yazıma girip şuan bu satırları okuyor olduğun için teşekkür ederek sözlerime başlamak isterim.
Hepinizin de merak ettiği gibi bugünkü konumuz: “Eczacılıkta Girişimcilik” Peki nedir bu “eczacılık” ve “girişimcilik” kavramları..? Gelin beraber inceleyelim. Hastalığın teşhisi ve önlenmesi adına tedavi edici veya hastalık semptomlarının azaltılmasında kullanılan her türlü ilacın; üretimi, keşfi, kalite kontrolü vb. ilaç sektörü ile yakından ilgilenen kişiye eczacı bu alanla ilgilenen akademik disipline ise eczacılık denir.
Eczacılık kavramında olduğu gibi girişimcilik için sabit bir tanım yapmanın kendi şahsi görüşüm olarak pek de doğru olmadığını düşünmekteyim. Çünkü girişimcilik tek bir konuyu kapsayan bir kavram değildir. Her alanda girişimci olunabilir. Bu satırları yazan kişinin gözünden girişimcilik, kendi iş olanağını toplumda var olan ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturup ve insanlığın yararına yeni bir işletme başlatıp toplumun istihdam olanaklarına katkı sağlamaktır.
Eczacılıkta “Girişimçilik” Nasıl Olmalıdır?
Artık günümüzde üniversite bitirmek ya da akademik olarak şartları sağlamış olmak iş dünyasına atılmak için yetmiyor. Artan nüfus karşısında sektörün ihtiyaçları dengeli bir dağılım göstermediği takdirde işsizlik baş gösteriyor. Bu da demek oluyor ki okuduğumuz bölümle eş zamanlı olarak kişisel gelişimimize önem vermemiz ve de artık bizim için kimlik boyutuna ulaşmış olan CV’mize yeni yeni dil, sertifika,öğrenim becerileri vb. şeyler eklememiz gerekiyor. Bir eczacılık öğrencisi aktif bir öğrenci konumunda olup öğrenciler için düzenlenen etkinlik, zirve, kongre, sempozyum, panel gibi eğitici faaliyetlere katılıp etkin bir rol almalıdır. Hazır konumuz buraya gelmişken Etkin Kampüs’ün sizler için organize ettiği “Eczacılık Zirvesi”ne de küçük bir değinmek isterim. Bizleri, ekim ve aralık ayında iki oturum şeklinde düzenlenen ve en trend konuları alanında uzman 12 eğitmen ile ele alan çok güzel bir zirve ile buluşturuyorlar. Eğer birikimine birikim, CV’ne 12 katılım belgesi eklemek istersen zirvede buluşalım.
Geçtiğimiz yıllara oranla eczacılık fakültelerinin sayılarındaki artış beraberinde mezun eczacı öğrenci sayısını da artırıcı bir etken olarak görev aldı. Bu da demek oluyor ki artık hastane eczacılığı, eczane eczacılığı ve diğer eczacılık çalışma alanlarında önemli bir atılım ve girişimin olması gerekiyor. Bu önemli atılımları biz eczacılık öğrencileri olarak yaparsak hem kendi çalışma olanaklarımızı arttırmış hem de eczacılık mesleğinde yeni başlangıçlara adım atmış oluruz.
Girişimci genç aktif, sosyal, iletişim becerilerini geliştirmiş, çeşitli faaliyetlerde görev alıp yeri geldiğinde bir lider bir örnek ve en önemlisi ekip içinde bir birey olmanın bilincinde olup özgün ve yol gösterici olmalıdır.
Eczacılıkta girişimcilik artık bir amaç olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline gelmiştir bundan mütevellit bütün eczacılık öğrencilerine önemli sorumluluklar düşmektedir. Eğer bizler bu sorumlulukların bilincinde olursak ve de gerekli çalışma ve azmin peşini bırakmazsak ilacı bulunamamış birçok hastalığa ilaç da buluruz, eczacılığı dijital platforma taşıyıp yeni teknik ve uygulamalar getirip insanlığa yeri geldiğinde eczacı yeri geldiğinde ilaç da oluruz.
Unutmayınız hayatta her şey inanmakla ve de inandığınızı uygulayacak gücü bulmakla başlar.
Kendinize iyi bakın, başka bir blog yazısında görüşmek dileğiyle…
EtkinKampüs, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği etkinliklerle sadece akademik değil, aynı zamanda mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Etkin Kampüs’ün öğrencilere sunduğu fırsatlar, onların alanlarındaki potansiyelini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı oluyor.
Kampüs temsilciliği hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayın.
Tüm etkinliklere ulaşmak için tıklayın.
YAZAR:Tülin Berrak Uzun
Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Sınıf
Çok başarılı bir blog tebrik ediyorum