“Kitaplar zamanın büyük denizinde dikilmiş deniz fenerleridir.”
Kitapçıları gezmek kuşkusuz bizi çok mutlu ediyor. O kitap koridorların arasında gezerken, “Keşke hepsini okumuş olsam!” diye içimizden geçirmişizdir. Kitapçıların koridorlarında zaman zaman hayallere dalar, birbirinden taze hiç açılmamış, her biri içerisinde ayrı bir dünya barındıran kitapların içerisinde saatlerin nasıl geçtiğini anlamayız. Fakat her ay hazırlıksız olduğumuz masraflar çat kapı gelir ve istediğimiz birkaç kitabı satın almak bile zorlaşır. İş sadece bizim ekonomik durumumuza da bağlı değil, bir de dünyaya olan borcumuz var tabii.
Okuduğumuz kitaplar için dünyamızdan milyonlarca ağaç kesiliyor ve her kitabın yeni bir basımıyla da bu süreç devam ediyor. Aynı zamanda okuduğumuz kitapları paylaşmak yerine kütüphanemizde biriktiriyoruz. Peki sürekli vakit geçirdiğimiz telefonlarımızdan kitap okumayı ve bunu alışkanlık haline getirmeyi denedik mi?
E-Kitaplar Ne Güne Duruyor?
Yeni dünyalara yelken açtığımız kitaplarda, kimi zaman iki gencin aşkına kimi zaman acılara kimi zamanda hayatın zorluklarına tanık olduk. Bazen kitaba kendimizi o kadar kaptırırız ki her yerde okumak isteriz. İşte kitap kurtları bu içeriğimiz sizler için! Her an elimizde olan telefonlarımızdan istediğimiz her yerden sayısızca kitaba erişebileceğimiz 8 e-kitap sitesi ile karşınızdayız!
“Kitaplar insanın en iyi dostudur.”
“Kitaplar insanın en iyi dostudur.” Bu cümleyi duymayanımız yoktur değil mi? Peki biz en iyi dostumuzu bize en çok benzeyen insanlardan seçmiyor muyuz? Bize sürekli iyiliği dokunan, her konuşmasıyla bize bir şeyler katan, yanında vakit geçirmekten sıkılmadığımız insanlar değil midir en iyi dostlarımız? Peki sen bu sitelerin hangisinden, her sıkıldığında yanında olacak olan en iyi dostunu seçeceksin?
Milyonlarca kitaba erişebileceğiniz e-kitap siteleri!
1.OpenCulture
OpenCulture sayesinde çevrim içi e-kitaplara, sesli kitaplara hatta kurslara ve filmlere ücretsiz ve tek bir tık ile ulaşmanız çok kolay!
2.The National Academies Press
NAP sizlere, 9000’den fazla okuyabileceğiniz PDF formatında e-kitap imkanı tanımaktadır. Kitapların hepsine ücretsiz olarak erişebileceğiniz bu sitede mühendislik ve tıp alanındaki akademik raporlara da bulabilirsiniz!
3.Free-ebooks
İngilizce kitaplara bayılıyorsanız ya da geliştirmek için kitap arıyorsanız bu site sizler için bir maden! Dramdan, aşka, bilim kurguya kadar geniş bir yelpazeye sahip bu platformda birçok yabancı e-kitaplara ulaşabilirsiniz!
4.Project Gutenberg
60.000’den fazla e-kitap, gönüllü editörler tarafından özenle oluşturuldu ve şimdi sizleri bekliyor. Herhangi bir uygulama indirmenize ya da bir hesap oluşturmanıza gerek yok.
5.Internet Archive
Internet Archive, gelmiş geçmiş en büyük hizmetlerden birisi diyebiliriz. E-kitap sayısı 1 milyondan fazla! Internet Archive sayesinde Türkçe dahil her dilde kitaba erişebilir ve 2 haftalığına ödünç alıp tüm kitapları okuyabilirsiniz. En iyi dostunuzun bile sağlayamayacağı bu güzellikle hemen tanışın deriz!
6.Open Library
Burası tam anlamıyla gerçek bir kütüphane. Sadece kitaplara değil, o kitapların eski edisyonlarına, farklı çevirilerine ve kitapla ilintili çalışmalara da kolayca ulaşmak mümkün. Türkçe dahil onlarca dilde yayın var, tek gereken kapısından girmek ve sayfa kokuları alacağınız sitesinde sessiz bir keşfe çıkmak.
7.Google Kitaplar/Apple Kitaplar
Direkt olarak mobil uygulamalar vasıtasıyla ister iOS ister Android kullanıcısı olun Google Kitaplar ve Apple Kitaplar uygulamalarıyla farklı dillerde binlerce kitabı tek tıkla indirip okuyabiliyorsunuz. Dosya indirip kaydetme, transfer etme gibi dertler de yok. İndirdiğin kitapların üzerini çiz, boya, sayfalarını kıvır ne yaparsan yap!
8.AltKitap
Binlerce sayfalık romanlar yahut dünya klasikleri okumak zorunda mıyız her zaman? Bu sorumuz bize henüz ilkokul sıralarındayken Şah Sutan okutan hocalarımıza! Türkçe öyküler, kurgu eserler okumak istediğimizde AltKitap’ın eşsiz, yüzlerce az bilinen ama kuvvetli kaleme sahip yazarlarla donanmış kütüphanesinde Şah Sultan ile karşılaşmadan rahatlıkla gezinip en iyi dostunuzu seçebilirsiniz.
Şu yazılarda ilgini çekebilir:
https://www.etkinkampus.com/mutlaka-izlenmesi-gereken-tedx-konusmalari/2021/03/26/
https://www.etkinkampus.com/basarinin-sirri-10-000-saat-kurali-nedir/2021/04/09/
güzel bir liste hemen deneyeceğim.
[…] 30. Ücretsiz e-Kitaplara Erişebileceğiniz 8 Web Sitesi – Etkin Kampüs […]