CEM ÖĞRETİR İLE İLETİŞİM AKADEMİSİ – İSTANBUL
BİLETİNİ HEMEN ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİN
Neden Katılmalısın?
Kariyer ve geleceğin için ilk adımları atmanın zamanı gelmedi mi ? Kişisel gelişimine fayda sağlamak , farkındalık ve becerilerini geliştirmek , Nefesini kontrol edebilmek , Zamanın değerini daha iyi anlayabilmek , Resmi bir mülakatta veya görüşmede daha faydalı iletişim ve etkileşim kurabilmek , Kendini bir adım öne çıkartmak ve kişisel gelişimine fayda sağlamak istiyorsan bu programa katılmalısın.
Ne Katar?
Burada önemli olan geçmişle yaşamak değil, geleceğin daha iyi olması için nasıl bir yola çıkılacağıdır. Burada kilit soru “Ne yapacağım?” yerine gelecek “Nasıl daha iyi olabilir?” sorusudur. Bu noktada kişinin neyi , niçin istediğini fark ettirmek , içindeki gücü ortaya çıkarmak için kişisel gelişim teknikleri kullanılabilir. Kişisel gelişim var olan potansiyeli açığa çıkararak daha mutlu , daha sağlıklı ve daha başarılı olmamıza katkı sağlar.
• Katılımcının eğitim gördüğü alandaki bilgilerine katkıda bulunacağı için, katılımcının uzman olduğu alanda, yani mesleki anlamda kendine olan güvenini artırır.
• Çalışacağınız alanda ön plana çıkmanızı sağlar. Sektörünüzde uzmanlaşmanıza yardımcı olur.
Elde Edeceklerin;
- Edineceğin bilgi ve donanımlarla yeni bir sen yaratma fırsatı
- Cem Öğretir’e soru sorma imkanı
- Kariyerine +1 değer katma fırsatı
- İsmine özel düzenlenen Cem Öğretir imzalı 3 sertifika (Belgeni etkinlik bittikten 15 gün sonra digicertify.net adresinden sorgulatabilirsin.)
Eğitim içeriği :
-Ses ve söyleyiş yanlışlarının düzeltilmesi
-Sesin etkili bir düzeye ulaştırılabilmesi
-Sesin doğru kullanımı
-Diksiyon
-İmaj yönetimi
-Etkili Türkçe
-Karşılıklı konuşmalar
-Topluluk önünde yapılan konuşmalar
-Stres ve zaman yönetimi
-Hazırlıksız konuşmalar
-Konuşmada vücut dilinin rahat kullanımı
-Dilin renklerinin, boyutlarının, gücünün bilincine varma ve geliştirme
-Kişilerin özbenlik ve yaratıcı özelliklerinin ortaya çıkarılması
-Kişiler ya da topluluklarla kurulması gereken iletişimin güçlendirilmesi
-Hayaller, düşünceler, dil ve davranışlar arasındaki bağlantı
-Günlük yaşantıda sık sık karşılaştığımız iletişim kazalarından kurtulmanın yolları
-Dil ve iletişim becerileri
DİKSİYON
Diksiyon kelimesi dilimize Fransızca kullanıldığı şekli ile geçmiştir. Osmanlı Türkçesinde “belagat” şeklinde bilinmekteydi. Latincede “dictio” ve “distus” kelimelerinden “diction” olarak, Fransızcaya geçmiştir. Diksiyon; seslerin, kelimelerin ve vurguların anlamlarını taşıdıkları duyguların, hakkını vererek kullanma biçimini ifade eder. Açık ve anlaşılır konuşma şeklidir. Diksiyon, sözcükleri doğru kullanmanın yanı sıra bir konuşma sanatıdır. Söylenen her sözün, ifade edilmek istenen her duygunun tesir yaratabilmesi için; ses tonu, sesin ahengi, jest ve mimiklerin uygun olması gerekir. Bunların hepsi, konuşulacak konuya, kelime birikimine, dile ve davranışa göre şekillenir. Diksiyon, tüm bilgilerin yanında uzun süre çalışma gerektirir.
Kendimizi karşı tarafa tanıtma şeklimizdir; işimizi, sosyal hayatımızı, gelecek hayallerimizi, hedeflerimizi sahip olduğumuz etkili konuşma ve diksiyon ile karşı tarafa çok daha iyi anlatabiliriz. İletişime başlamadan önce, kendimizi tanıtma yetisine sahip olduğumuzdan emin olmalıyız. Bu durum kurmuş olduğumuz iletişimin, başarı ile sonuçlanmasını sağlayacaktır.
Kendimizi ifade etme şeklimizdir; ihtiyaçlarımızı karşılamak, kendimizi ifade etme zorunluluğu, diğer insanlarla iletişim içinde olmamızı sağlar. İletişim içinde bulunmak durumunda kaldığımız kişiye, kendimizi anlaşılır ve düzgün bir şekilde ifade ettiğimizde, iletişim sonuçları başarılı olacaktır.
Kişiliğimizi yansıtır; dış görünümümüze verdiğimiz özen nasılsa diksiyonumuza gösterdiğimiz özende aynı olmalıdır. Seçtiğimiz kelimeler, vurgularımız, ses tonumuz, jest ve mimiklerimiz karşımızdaki kişilerde bizimle alakalı fikir oluşturacaktır. Kimse iletişimde olduğu insanlar tarafından yanlış anlaşılmak istemez.
Hedeflerimizi anlatma şeklimizdir; diksiyonumuzu genellikle isteklerimizi gerçekleştirmek için kullanırız. Hedeflerimizi karşı tarafa doğru aktarabilmemiz için iyi bir diksiyona ihtiyaç duyarız. Kendini iyi ve doğru ifade edebilen kişilerin iş hayatı şartlarına daha rahat ayak uydurabildiği görülmektedir.
BEDEN DİLİ
Beden dili vücudun duruşu, mimikler, göz hareketlerinden oluşan ve tüm bu oluşumların zihinsel ve fiziksel faaliyetlerle desteklenmesi anlamına gelen bir “iletişim şekli”dir. Sözel olmayan bu iletişim şekli, kişinin kendisini ifade ederken karakteristik bir özelliği olarak sayılabilir aslında. Beden dilinin önemi, binlerce sözden daha etkileyici olmasından kaynaklanıyor. İletişimde insanlar sadece sözleri ile değil aynı zamanda vücut dili ile de konuşuyor bir anlamda. Vücut dilini etkili ve doğru bir biçimde kullanan insanların iletişim becerileri de bir o kadar yüksek oluyor.
1- Kişisel alan büyüklüğü:
Kendini güçlü ve güvenli hisseden biri kollarını ve bacaklarını açıp genellikle daha fazla yer kaplayarak genellikle daha geniş bir kişisel alan işgal eder. Genellikle cenin pozisyonuna dönerek kollarını ve bacaklarını kendine doğru çeken kişi için daha az özgüvenlidir.
2- Fazla uzakta durmak:
Kibirli, kendini beğenmiş ya da kendisinin diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünen kişiler kimseye fazla yaklaşmaz. Genellikle kendilerini fiziksel olarak başkalarından ayıranlar tehdit edilmişlik duygusu yaşayan kişilerdir.
3- Kapalı duruş:
Sizden hoşlanmayan ya da söylediğiniz şeyle aynı fikirde olmayan kişilerin kapalı bir duruşları vardır. Başları ve gövdelerini dik tutar, kollarını göğüslerinde kavuştururlar. Oturur pozisyondaysalar, dizlerinin yukarısında bacak bacak üstüne atabilirler.
4- Kollar beldeyse:
Kollar kalçalara yerleşmiş, dirsekler vücudun yan taraflarından dışarı çıkmışsa, bu “Benden uzak dur” anlamına gelir. Aynı zamanda aşırı bir güven ve bağımsızlık göstergesidir. Kolları sırtın arkasında kavuşturmak da açıklığı gösterir. Bir kişi böyle duruyorsa kendini koruma ihtiyacı hissetmiyor demektir.
5- Baş hareketleri:
Konuştuğunuz kişi, başını yana eğmiş ise sizi dikkatle dinliyor demektir. Başını başka yana çeviriyorsa söylediğiniz şey hoşuna gitmemiştir ve aranızda bir bariyer oluşturmak istiyordur. Siz konuşurken başını sürekli ‘evet’ anlamında sallıyorsa, “Ben seni beğeniyorum, sen de beni beğen” demektir. Bu kişiler genellikle reddedilmekten korkan güvensiz kişilerdir. Başını öne doğru çıkarıyorsa düşmanca bir tavrı olacağını, başını hızlı hızlı sallıyor ya da geriye atıyorsa, kibrinin göstergesidir.
ETKİLİ İLETİŞİM
Etkili iletişim, karşı tarafın hem sözel hem beden dilimizi kullanarak istenilen doğrultuda karar verme ve harekete geçmesini sağlayan bir iletişim biçimidir.
Etkili İletişimin Faydaları Nelerdir?
Daha önce de değindiğimiz üzere iletişim insan varlığıyla birlikte daima süre gelmiştir. Bu süreçte türler hep farklı olsa dahi sürekli olarak insanoğlu iletişim kurmaya gereksinim duymuştur. Hemen her konuda düşüncelerimizi aktarmış ve karşımızdaki alıcıdan da cevap iletisi beklemişizdir. Peki iletişim bize ne gibi avantajlar sağlıyor?
İletişim karşılıklı bir veri alışverişi olması sebebi ile bize birden çok bakış açısını değerlendirmemizi kendi süzgecimizden bilgiyi geçirip doğru veya yanlışı bulabilmek için araştırmaya yönelmemizi ve böylelikle gelişmeye yön vermemizi sağlamıştır. Etkili iletişim ise artık bir üst seviye olarak kendimizdeki harekete geçme eğilimi ile birlikte karşıdaki alıcıyı da harekete geçirmemizi sağlayacak bir iletişim biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, bir iş görüşmesinde etkili bir sözel ve beden dili ile rakiplerimizin önüne geçme şansımızı arttıracaktır.
Bir avukatı ele alırsak etkili bir iletişim kurarak lehine bir karar şansını yükseltecektir. Bu ve benzeri avantajlar sağlamayı hedefliyor isek iletişim kurarken doğru ve etkili bir iletişim kurmaya özen göstermeliyiz. Etkili iletişim için en faydalı yöntem empati kurmaktır. Karşınızdaki insanın söylemlerinize veya davranışlarınıza karşı ne hissettiğini, düşünerek iletişimde bulunacak olursanız iyi bir etkili iletişim kuracaksınızdır.
Etkinlik Yeri;
Akıngüç Oditoryumu – İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi (Akıngüç Oditoryumu Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır.)
Konum için tıklayınız.
Etkinlik yeri; Yenibosna Metrobüs Durağı’na 2 dakika yürüme mesafesinde olup, bir çok dolmuş ve otobüs hattının güzergahındadır.
Etkinlik Detayları;
- Etkinlik fiziki ve canlı bir etkinliktir. Tekrarı yoktur. Online izlemesi yoktur.
Etkinlik Ücretleri;
- Etkinlik ücreti ilk tanıtım dönemine özel 199₺ yerine sadece 99₺ Hemen Al!
Etkinliğe geldiğinizde viventzon.com üzerinden aldığınız bileti göstermeniz yeterlidir.
- Etkinlik biletlerinin satışı viventzon.com web sitesinden yapılmaktadır.
- Etkinlik eğitim sertifikasını almak için etkinlik anında gönderilen geri bildirim formunu doldurmanız gerekmektedir.