fbpx

Mühendislere Sorduk – Yazılım Mühendisliği

Merhabalar arkadaşlar.

Serimiz 3. Röportajımız ile devam ediyor. Birbirinden değerli mühendislerimiz ile sohbet etmek, bilgi alışverişi yapmak muhteşem bir deneyim.

Bu hafta Yazılım Mühendisliği ile ilgili sorularımıza cevap arıyoruz.

Yazılım mühendisimiz Sevgi Kaplan‘a teşekkürlerimizi sunuyor ve şimdiden sizlere  iyi okumalar diliyorum.


 

  1. Mühendislik tanımınız nedir?

– Mühendisler, matematiksel, bilimsel, analitik düşünerek problem çözme yeteneğine sahip kişilerdir. Donanımsal olarak kendilerini geliştirir ve sürekli güncel tutarlar. Bu sayede yeni sistemler üretir ve geliştirirler.

 

  1. Uzmanlık alanınız, bölümünüz nedir?

– Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun oldum . Şu anda Yazılım test mühendisi olarak bir crypto studiosunda mobil ve web sitelerin testlerini yapıyorum.

 

  1. Kariyer olarak mühendisliği seçmenizin nedeni nedir?

– Çocukluğumdan beri insanlara yardım etmeyi, problemlerini çözmeyi seven biriydim. Mühendislikte bir bakıma bunu sağlayan bir şey. Bundan dolayı sanırım mühendisliği seçtim. Burada ailemin yönlendirmeside bu mesleği seçmemde önemli bir rol oynadı.

 

  1. Bölümünüz ile ilgili gelecekte hangi alanların önemli olduğunu düşünüyorsunuz?

Yazılım mühendisliğinin altında aslında birçok alan var ve her yeni gün güncellenerek yeni alanlarda dallanıyor. Günümüzde Blockchain, yapay zeka alanlarının büyük önemi var ve gün geçtikçe daha da öneminin artacağını düşünüyorum.

 

  1. Kendinizi alanınızda nasıl güncel tutuyorsunuz?

Her gün yeni bir teknoloji ortaya çıkıyor ve bunların takibi ile güncel kalabilmek çok önemli. Makale ve yayınları okuyarak, etkinliklere katılarak bunların takibini sağlıyorum.  Ayrıca yılda bir kez yurtdışındaki konferanslara katılmaya çalışıyorum.

 

  1. Alanınız ile ilgili kullanılan yazılım araçları nelerdir?

Test otomasyon alanında web için selenium, mobil için appium kullanıyorum. Manuel test süreçlerinde test case yazıp bunların takibini testpad adında bir tool ile gerçekleştiriyorum

Ebru Özdemir
Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 2. Sınıf

Bu Yazıyı Paylaş
Yorum Yap