fbpx

Mühendislik Seminerlerimizde Neler Yaptık?

Farklı alanlarlan 1000’e yakın katılımcının yer aldığı seminerimizde; Prof. Dr. Şadi Evren Şeker, Doç. Dr. Şeyda Ertekin, Doç. Dr. Utku Köse, Tümen Anlı, Atıl Samancıoğlu, Kadircan Kırkoyun, Buğra Ayan, Murat Ödemiş, Ahmet Erdem İnce ve Kaan Gülten gibi alanında uzman isimleri ağırlayarak birçok öğrencinin kariyer planlamasına ışık tutacak mühendislik seminerimizi geride bıraktık.

Neler konuştuk?

Yapay zekaya giriş, bu alanda hiç bilgisi olmayan kişiler bu konuda nasıl ilerleyebilir? Yapay zeka; sanattan ev tasarımına hayatın birçok noktasında nasıl kullanılabilir? Mühendislik alanının yapay zeka içerisindeki önemini tartıştığımız seminerimizde katılımcılarımızın yapay zekanın geleceği hakkındaki sorularını titizlikle cevapladık. Bunların yanı sıra teknoloji ve geleceğin insan üzerindeki etkisi nelerdir? Yazılım ve siber güvenlikte kariyer planlaması nasıl yapılır? Yazılım dilini hiç bilmeyen birisi bu alana nasıl başlayabilir? Hangi yazılım dili senin alanında daha etkili gibi sorulara da yanıt arandı. Mühendislik ve Start-up, mühendislikte proje süreçleri ve Ar-Ge çalışmaları nasıl yürütülmeli? Mühendisliğin iş imkanları neler? Hangi alanlarda aktif olarak çalışabilirler ve kendilerine nasıl bir yol çizmeliler? Stajyer alımları, iş süreçleri nasıl yönetilmeli? Yurtdışında mühendislik, Türkiye’de girişimcilik, dijital dünyada görünür olmak gibi birçok konuda alanında uzman konuşmacıların tavsiyelerinden faydalandık.

Sertifikalar bana ne yarar sağlayacak?

Üniversitede almış olduğunuz eğitimin yanında sertifikalı eğitimlerle ilgilendiğiniz alanları şekillendirebilir ve bu doğrultuda bir CV hazırlama ve kariyer planlama işine girişebilirsiniz. Örneğin yapay zeka alanında çalışmak istiyorsanız, okulu bitirmeniz yeterli gelmeyecektir. Onunla ilgili etkinlikler ve projelere katılıp bunlara CV’lerinizde yer vermeniz çok önemlidir. Sertifikalar, iş verenle sizin aranızda gizli bir bağ kurar. Başvurduğunuz pozisyona olan ilginizi, o konu üzerinde araştırma yaptığınızı ve o konu hakkında bilgili olduğunuzu belirtir. Sertifikalar aynı zamanda karşı taraf için belirli bir konu üzerinde eğitiminiz ve fikriniz olduğu mesajını taşır. Sertifikalı eğitimler ile kendinizi  geliştirirken iş verenin gözünde de diğer adayları çoktan sollamış olursunuz..

Sen de bir sonraki mühendislik seminerimizi kaçırmak istemiyorsan sıradaki mühendislik etkinliğimizde yerini ayırabilirsin!

Bu Yazıyı Paylaş
Yorum Yap